Herken afwijkend gedrag

Voorkom onveilige situaties

Profiling en Weerbaarheid

Trainingen door Training of Mars

Over

Binnen elke branche is het veiligheidsgevoel verhogen belangrijk; iemand die zich veilig voelt, zal immers beter presteren. Training of Mars biedt op het gebied van profiling een pakket aan dat aansluit op iedere doelgroep. Een andere kijk op het gedrag van mensen. De kracht van deze trainingen is de praktijkgerichte aanpak.

Of u nu binnen de beveiligingsbranche werkzaam bent, binnen de gezondheidszorg of in het onderwijs: in elke situatie is het belangrijk om afwijkend gedrag van mensen snel te kunnen herkennen en daarop te anticiperen. Door deze training zult u op een andere manier kijken naar het gedrag van mensen, en onveilige situaties in een vroeg stadium herkennen. Daarnaast leert u te reageren op onveilige situaties. Dit maakt deze training geschikt voor iedereen.

Ook biedt Training of Mars de mogelijkheid om weerbaarheidstrainingen te volgen. Deze training zal aangepast worden aan de wensen van de doelgroep. Belangrijk voor de trainer en de cursist is de opzet; namelijk deze trainingen simpel en safe houden. Daarbij zal het zwaartepunt altijd liggen bij het de-escalerende effect van de training.

 

Weerbaarheidstrainingen

Weerbaarheidstrainingen

Deze trainingen zijn simpel en safe, met de focus op het de-escalerende effect van de training.

Afwijkend gedrag herkennen

Afwijkend gedrag herkennen

Deze training maakt u bewust van het gedrag van mensen zodat u onveilige situaties in een vroeg stadium herkent.

Praktijkgerichte aanpak

Praktijkgerichte aanpak

De kracht van deze trainingen is de praktijkgerichte aanpak.

Veiligheidsgevoel verhogen

Veiligheidsgevoel verhogen

Een andere kijk op het gedrag van mensen om zo het veiligheidsgevoel te verhogen.

Team

Marcel den Boer

Marcel den Boer

De trainingsfilosofie van Training of Mars is ontstaan na vele jaren werken met mensen, waarin vooral het léren kijken naar mensen centraal heeft gestaan. De oprichter van Training of Mars is Marcel den Boer. Zijn jarenlange werkervaring binnen defensie, justitie en als security-trainer binnen de luchtvaart heeft geresulteerd in een eigen manier van training geven op het gebied van profiling en weerbaarheid.

De trainingen die worden aangeboden zijn bedoeld voor mensen die werkzaam zijn binnen diverse bedrijfssectoren. De cursus heeft als doel een veiligheidsgevoel te creëren en bovenal het leren bewust zijn van de omgeving waarin men zich bevindt.
De kracht van het programma ligt in een praktische aanpak en is gericht op het in kaart brengen van normaal en afwijkend gedrag, waardoor u sneller zult kunnen reageren op onveilige situaties.

Anniek den Boer

Anniek den Boer

De administratieve en marketing taken binnen Training of Mars worden gedaan door Anniek. Na haar opleiding Taal & Communicatie, woonde en studeerde zij een jaar in Londen, waar ze haar Master Public Relations afrondde. Daarna ging ze aan de slag bij een PR bureau in Amsterdam, waar ze zich tot Digital PR Consultant ontwikkelde. Momenteel werkt ze als freelancer en houdt ze zich voornamelijk met social media management en content creatie bezig.

 

Profiling en weerbaarheid

Training of Mars biedt trainingen aan op verschillende gebieden:

Weerbaarheid

Weerbaarheid

Naast profiling staat Training of Mars ook voor weerbaarheid. Uit onderzoek is gebleken dat het steeds vaker voorkomt dat mensen zich in bepaalde situaties onveilig voelen – dit kan zowel in de werkomgeving als in de privé sfeer gebeuren. Dit onveilige gevoel kan verminderd worden door het trainen van weerbaarheid – mensen voelen zich hierdoor zelfverzekerder en stralen dit ook uit.

De training wordt bewust niet het label van ‘agressietraining’ opgeplakt, aangezien het doel is om op een de-escalerende manier te leren reageren op verbaal en fysiek geweld. Er kan, indien nodig, gebruik worden gemaakt van professionele acteurs om de trainingen een zo realistisch mogelijk karakter te geven.

Profiling

Profiling

De term ‘profiling’ is een containerbegrip geworden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om karakteristieken van mogelijke terroristen te herkennen, maar ook camera’s op straat en beelden die gebruikt worden door justitie vallen onder profiling.

Als we dit begrip ontdoen van de associatie met ingewikkelde systemen als cameratoezicht en technische profiling, kunnen we het terugbrengen naar daar waar de belangrijkste waarneming ligt – bij de mens zelf. Wij zijn, al dan niet bewust, constant bezig met onze omgeving. Het hebben van een onderbuik gevoel is in veel situaties iets dat achteraf pas de waarheid blijkt te zijn, wanneer op het gebied van veiligheid het kwaad al is geschied: de zakkenroller heeft toegeslagen, de winkeldief is er vandoor met de buit of een passagier brengt de vliegveiligheid in gevaar.

De trainingen hebben als doel om op eenvoudige wijze mensen bewust te maken van de omgeving waarin ze zich bevinden. Of dat nu in een privé sfeer is of tijdens het werk, men leert gedrag ‘lezen’ en hier adequaat op te reageren.

Partners

Contact

Voor meer informatie over trainingsmogelijkheden, stuur een e-mail naar info@trainingofmars.nl
of bel naar +316 38 73 43 41.

KvK 57298742